Google’ın Yeni Marifeti: Google Pixel

Google’ın Yeni Marifeti: Google Pixel promegaweb izmir web tasarım
Google’ın Yeni Marifeti: Google Pixel promegaweb izmir web tasarım

Motorola’nın cep telefonu birimini 2014’te Lenovo’ya sattıktan sonra Google için mobil cihaz pazarındaki stratejileri biraz daha değişti. Nexus markası altında farklı üreticilere telefon yaptıran Google için artık kendi markasıyla telefon yapmanın zamanı geldi de geçiyordu. Daha önce Chrome tabanlı bilgisayar modeline verdiği Pixel adını telefonda kullanmaya karar veren şirket ilk Google Pixel modellerini Eylül 2016’da duyurdu ve hızla tüm dünyada satışa sunmaya başladı.

Tasarım ve işlevsellik el ele

Google Pixel telefon iki model olarak piyasaya çıktı. Ekran boyutu, kapasite ve pil gibi kalemlerde ayrılan telefonlar Google Pixel ve Google Pixel XL olarak isimlendirildi. Son olarak HTC tarafından üretilen Nexus markasına da böylelikle veda edilmiş oldu. Bundan sonra telefon pazarında Google’ın markaso Pixel olacak.

Yeni telefonlarda tasarım kalitesi öne çıksa da, performans vadeden bileşenler dikkat çekiyor. Demin de söylediğimiz gibi, XL boyutunu ayıran temel farklardan biri ekran boyutu. Google Pixel 5 inçlik Full HD Amoled ekrana sahipken, XL modeli 5,5 inç boyutunda Quad HD Amoled ekranla geliyor.

Her iki telefonun da cilalı alüminyum kasası hem göze hem de dokunuş farkıyla ele hitap ediyor. Çift ton tasarım anlayışına sahip tasarım, bizden tam puan aldı. Ekranın alt bölümünde herhangi bir fiziksel veya kapasitif tuş bulunmuyor. Sansl tuşlar ekranın alt bölümünde rahat bir kontrol sağlıyor. Gümüş, mavi ve siyah renk seçenekleriyle gelen Pixel ve Pixel XL’in arka bölümünde parmak izi okuyucu bulunuyor.

Pixel’e özgü ek özellikler

Telefona özel biçimde Google tarafından geliştirilmiş kimi uygulama ve fonksiyonlardan bahsetmeden önce, kısaca performans özelliklerine ve bu konudaki dülüncelerimize de değinelim. 2 çekirdeği 2.15 GHz, diğer iki çekirdeği ise 1.6 GHz saat hızında çalışan toplamda 4 çekirdekli Snapdragon 821 işlemcisinden gücünü alan Google Pixel modeli, daha stabil çalışan Android 7.1 Nougat’la oldukça uyumlu çalışıyor. İşlemci ve işletim sistemi uyumunu destekleyen 4 GB RAM’in yanında 32 ve 128 GB dahili depolama alanı kullanıcıyı rahatlatıyor.

Android 7.1 Nougat işletim sisteminin sağladığı en önemli avantaj Google’ın yeni Google Now ve Google Asistan servisleri oldu. Merakla beklediğimiz Google Asistan sayesinde hem arayüzde, hem de uygulama içinde pek çok asistan servisinden faydalanmak mümkün oluyor. Asistan’ı kullanmak için tek yapılması gereken, Home tuşunu basılı tutmak.

Google Pixel telefonlarda gelen Pixel Launcher’la aşağı barda yer alan uygulama barını yukarı doğru çekerek tüm uygulamalara ulaşmak mümkün oluyor. Google’ın Pixel’le bir sürprizi de fotoğraf sevenlere: Google Photos ile tam çözünürlükte sınırsız depolama alanı sunuluyor.

[st_tag_cloud]

Web sitemizde yer alan herhangi bir konu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.